Föreningsbrev hösten 2015

Här hittar du det senaste informationsbrevet från styrelsen för hösten 2015. 

Kära grannar,

Styrelsen vill börja med att tacka Er alla som var med på städdagen för ert fantastiska arbete och engagemang. Det är verkligen en fröjd att komma ut på morgonen och se hur fint vi gjort. Tack!!

Tvättstugan:

Som ni säkert noterat i tvättstugan har vi äntligen köpt in en ny tvättmaskin då den gamla ständigt var i behov av reparation, vilket i längden blev både frustrerande och kostsamt. Det är av yttersta vikt att ALLA läser igenom informationsbladen som ligger på tvättmaskinen innan ni använder den. Känns något oklart eller svårt vid användning är ni välkomna att kontakta Johanna S. Påminner alla samtidigt om att man efter avslutat tvättpass lämnar tvättstugan i rent skick. Bla. rensa nya luddlådan bakom maskinerna, ta bort ludd från filtret i torktumlaren, torka av utspillt tvättmedel mm. För den som vill och känner för att göra det extra fint i tvättstugan/ torkrummet så finns där nu städutrustning att tillgå.

Brandsäkerhet:

Brandskydd i din bostad!? För din och dina grannars säkerhet ska det i varje lägenhet finnas en fungerande brandvarnare. Och som ett led i förebyggande syfte påminner vi er varje år om att kontrollera att ni har ett fungerande batteri i eran brandvarnare eller att ni snarast installerar en om ni ingen har. Då det krävs av styrelsen att en gång om året kontrollera att alla boende i föreningen har ett fungerande brandskydd har vi istället för att komma hem till var och en av er för kontroll iordningställt en svarsblankett ni ska fylla i samvetsenligt och returnera till den till den i styrelsen som bor i er trappuppgång innan den 30/11 2015. Detta är mycket viktigt, liksom att hålla våningsplanen fria från diverse saker. Uppvärmning:Som ni alla säkert kände i början av hösten så kom värmen i våra element inte riktigt igång då våran styrenhet (en dosa som känner av utetemperaturen och som i sin tur reglerar temperaturen på varmvattnet som skickas till våra element ) var inställd en aning lågt. Nu är detta åtgärdat och elementen ångar på för fullt.. Självklart ska ni vädra ut i lägenheten när ni vill, men då rekommenderar vi att; vidöppna en kortare stund hellre än att glänta fönstret en halv dag. Tycker ni att det är för varmt ber vi er att sänka värmen istället för att öppna ett fönster.

Miljö och hälsa:

I september i år gjordes en granskning av miljöförvaltningen av vårt egenkontrollarbete som varje fastighetsägare (styrelse) är skyldig att utföra. Detta var första gången det gjordes och den gick bra förutom en liten notis om lite för låg varmvattentemperatur i kranvattnet, vilket är åtgärdat.Nu vet styrelsen vad som förväntas av oss enligt miljöbalken på årsbasis samt långsiktigt och vi kommer att jobba förebyggande för att undvika olägenhet för människors hälsa och miljön genom att hålla samma bra kontroller vi redan har, och upprätta nya kontroller för det vi nu vet men som vi tidigare inte visste.

Kontaktuppgifter:

Vi behöver uppdatera listan med kontaktuppgifter för alla boende i brf Diana och ber er därmed att fylla i bifogad blankett och sedan lägga den i brevlådan hos den styrelsemedlem som bor i eran trappuppgång. Vänligen innan den 30/11 2015.

Övrigt:

Grovsopkörning kommer att ske innan året är slut, datum ska sättas på nästa styrelsemöte som hålls den 24/11.

 

Styrelsen önskar er en fortsatt fin vinter med en God Jul och ett Gott Nytt År!

Johanna S, Johanna F, Carl, Magnus, Peter och Bosse